Bemutatkozás

A Gróf Széchenyi Ödön Tűzoltó Kiképző Akadémia a repülőtéri tűzoltó kiképzés meghatározó piaci szereplője, mely 2013-ban kezdte meg működését Magyarországon.

Kezdetben egy Fokker 100 típusú légijármű szimulációs eszközt alkalmazva képeztük hazánk hat repülőterén feladatot ellátó tűzoltóit. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy működésünk során több, mint 200 hazai repülőtéri tűzoltó sajátította el az ICAO ajánlásai alapján végrehajtott oktatást, illetve három csehországi repülőtér képzésében vettünk részt.

A 2019-es év nagy áttörés az Akadémia életében, hisz a repülőtéri tűzoltószolgálat részére olyan légijármű szimulációs eszközöket alakítottunk ki, amelyek a valósághoz legjobban hasonlítanak. A kiképzőpályafolyamatos gyakorlatozási lehetőséget biztosít valamennyi, a repülőterek területén előforduló eseménytípus tekintetében.

Célunk olyan gyakorlatok biztosítása – elsősorban repülőtéri tűzoltók számára – melyek valós körülmények között nyújtanak lehetőséget egy esetlegesen bekövetkezett légijármű esemény felszámolására irányuló felkészülésben.

A kényszerhelyzeti események felszámolásán kívül tevékenységeink körébe tartozik továbbá:
- A repülőtéri kiszolgáló személyzet oktatása (rendőrség, mentőszolgálat, földi kiszolgáló személyzet)
- Work shop szervezése
- Kényszerhelyzeti szituációs tréningek lebonyolítása.

Ezért válasszon minket

A tréningeket megelőzően szakmai csapatunk feltérképezi az ügyfél repülőterét, figyelembe veszi azok sajátosságait, majd egyénekre és csapatokra szabottan elkészíti a részletes feladattervet, alapvető szituációkat. Igazodva e sajátosságokhoz jellemzően 2-5 fős csoportokban a valós események során fellépő fizikai és pszichikai hatásoknak tesszük ki az egyéneket. A gyakorlatok során kiemelkedő hangsúlyt fektetünk az életmentési feladatok elsajátítására, melynek célja, hogy a hallgató rutinszerűen felismerje és alkalmazza azon mentési praktikákat, mellyel megnöveli a túlélés esélyeit.

Cégünk az elméleti és gyakorlati képzés idejére teljeskörű szolgáltatást biztosít, mely tartalmazza: - Napi három étkezés;
- 4 csillagos szállást;
- transzferszolgáltatást.

Ezen felül a gyakorlati képzésre teljes egyéni védőfelszerelést biztosítunk, mely nagyban hozzájárul a költéshatékony utazáshoz, tekintettel arra, hogy a hallgatóknak nem szükséges magukkal hozni a saját védőfelszerelést.

A megrendelő kérése esetén a gyakorlatról teljes videódokumentációt tudunk készíteni. A beavatkozó személyzet tevékenységét a képzés ideje alatt folyamatosan, akár élő kapcsolattal is megtekintheti.